OVER ONS

Wij hebben TapasTheater ontwikkeld omdat we zagen dat er een grote groep Nederlands is die op zich wel geïnteresseerd is in theater, maar de in de praktijk niet of nauwelijks gaat. Dat komt omdat het bestaande format waarin theater meestal wordt aangeboden (avondvullend) niet (meer) bij hun wensen aansluit. Daar moeten ze op een niet door hen vastgesteld tijdstip aanwezig zijn: dat veroorzaakt stress op hun vrije avond. Daar moeten ze twee uur stil op een stoel zitten: dat willen ze niet. Daar mogen ze hun drankje niet mee naar binnen nemen: dat vinden ze ongezellig. Daar moeten ze ruim van te voren een kaartje kopen: dat vinden ze niet flexibel. Daar lopen ze het risico dat als de voorstelling niet leuk blijkt ze de hele avond ‘kwijt zijn’: daar vinden ze hun vrije tijd te kostbaar voor. Met andere woorden: de theaterwereld is onvoldoende met zijn tijd meegegaan om deze groep te bedienen.”

 


Bij Tapastheater is de bezoeker wel ‘in control’: jij bepaalt zelf hoe laat je komt, hoe lang je blijft, hoe lang de pauze tussen de voorstellingen duurt, etc. Daarnaast mag je drankje mee naar de theaterzaal en mocht een voorstelling onverhoopt toch niet bevallen, krijg je een nieuw kaartje voor een andere voorstelling die zelfde avond. Zo beperk je het risico op een tegenvallende avond. Om de bezoeker nog meer controle over zijn avond te geven, zijn de hapjes te verkrijgen uit een ‘Febo-automatiek’: zo hebben de bezoekers geen stress of het eten wel ruim voor de volgende voorstelling geserveerd wordt.” Wat Tapastheater ook extra bijzonder maakt voor de bezoekers dat er letterlijk maar een meter afstand is tussen artiest en publiek, waardoor de beleving intenser is. En door de kleinschaligheid van Tapastheater is het gebruikelijk dat publiek en artiesten na de voorstelling samen aan de bar een drankje drinken.

Tapastheater is niet alleen een oplossing voor de beschreven bezoekersdoelgroep, het is ook een oplossing voor veel artiesten die graag hun kunsten willen laten zien, maar daar geen podium voor hebben. Het aantal getalenteerde artiesten die onvoldoende gelegenheid hebben om op te treden is namelijk ontzettend groot. Tapastheater biedt hen de mogelijkheid om in korte tijd veel vlieguren te maken. Zo ontwikkelen ze zich sneller en boren ze tegelijkertijd een nieuw publiek aan. Gebleken is dat artiesten het erg fijn vinden hun voorstelling meerdere keren op een avond op te voeren, maar dat kunnen ze nagenoeg nergens. Zo kunnen ervaringen uit de ene opvoering een uur later reeds toepassen in de volgende. Zo ontwikkelen ze zich sneller. Ook zien we dat het voor jonge artiesten erg fijn is dat ze een maand non-stop op de planken staan. Normaliter staan ze slechts een of een paar keren met hun voorstelling op het podium, bijvoorbeel op een festival. Zo hebben we afgelopen maand gezien dat artiesten en hun voorstellingen in een paar weken tijd echt naar het volgende niveau groeiden.

TapasTheater in de media:

Your Little Black Book

"TapasTheater Amsterdam: foodbar en theater in één" 

Bart's Boekje
Borrelen en toneel onder één dak"


Volkskrant

"Nieuwe initiatieven als het TapasTheater bieden een podium voor minder gevestigde namen"

De Telegraaf
"Cultuur in hapklare brokken"


Cultuurmarketing
"TapasTheater: nieuw theaterconcept dat aansluit bij veranderende klantwensen"

Theaterkrant
"Theater in behapbare vorm"

Oost-online
"Oost is een uniek podium rijker"


De Limburger 
"TapasTheater is de oplossing voor wie wel naar het theater wil, maar niet gaat"

NIEUWSBRIEF

CONTACT

GA NAAR

Bezoekadres

TapasTheater

Andreas Bonnstraat 40-H

1091 BA Amsterdam

+31 (0)20 7759425
info@tapastheater.nl

I.v.m het Coronavirus is TapasTheater gesloten t/m 29 april

Openingstijden

Donderdag t/m zaterdag

Open van 18.00 - 23:00 uur

Zondag

Open van 16.00 - 21:00 uur

Betaalmogelijkheden

Stichting TapasTheater is ingeschreven in het Handelsregister met KvK-nummer 71532250.

Fotografie: Lisette Zeegers, Boy Hazes en Kya Jonker

  • Facebook
  • YouTube
  • Instagram

© 2020 TapasTheater