top of page

WIE ZIJN WE

TapasTheater is een unieke pick ‘n mix theaterervaring in Amsterdam. We hebben niet zoals de meeste theaters één voorstelling die de hele avond duurt. Nee, in TapasTheater zijn drie of vier voorstellingen van 20 minuten (in alle genres) drie keer per avond te zien in theaterzaaltjes in het souterrain. Tussen 19 en 22 uur start elke 15 minuten een voorstelling met als voordeel dat je zelf beslist wanneer je komt en hoe lang je blijft. In de gezellige foodbar op de begane grond kan je bijkletsen, borrelen en/of lekker eten. Je stelt dus zelf jouw ideale avond samen. 

OVER HET ONTSTAAN

In 2018 richtte Tessa Harmsen TapasTheater op, na jaren werkzaam geweest te zijn als PR en marketing professional in de theatersector. “Ik geef echt om theater en wil meer mensen ermee in aanraking brengen," aldus Tessa. "En dat is ook precies wat we bij TapasTheater doen. Met een theater en foodbar ineen zijn we dé oplossing voor die groep mensen die wél naar het theater wil maar in de praktijk niet of nauwelijks gaat. Dat komt omdat het bestaande (avondvullende) format waarin theater meestal wordt aangeboden niet (meer) bij hun wensen aansluit. Ze werken vaak tot later, hoe kan je dan al gegeten, omgekleed en geparkeerd hebben en om 20 uur in het theater zijn? Of áls ze een keer een avond vrij hebben, kiezen ze liever voor borrelen en bijkletsen met partner of vrienden dan uren stil in een voorstelling zitten. Daarnaast vinden ze theater duur en met zo’n groot aanbod zijn ze bang verkeerd te kiezen. Allemaal praktische bezwaren waar we met TapasTheater een passend alternatief voor gevonden hebben.” 
 

TapasTheater is niet alleen een oplossing voor publiek, het is ook een kans voor al die talentvolle artiesten die graag hun kunsten willen laten zien, maar geen betaalbare locatie kunnen vinden. TapasTheater biedt een gratis podium en de mogelijkheid voor artiesten om zich volledig te focussen op het creatieve proces. Ons team neemt de productie, techniek, marketing en kaartverkoop voor haar rekening. En omdat de locatie (plus repetitieruimte) gratis is én artiesten een percentage van de kaartverkoopomzet krijgen, wordt het spelen van hun eigen voorstelling opeens wél haalbaar! 


TapasTheater biedt ook een mogelijkheid om in korte tijd veel vlieguren te maken. Gebleken is dat artiesten het fijn vinden meerdere keren op een avond te spelen. Zo kunnen ze ervaringen uit de ene opvoering een uur later reeds toepassen in de volgende. Ook zien we dat het voor artiesten leerzaam is dat ze bij TapasTheater twee of zelfs vier aaneengesloten weken non-stop op de planken staan. Zo hebben we afgelopen 3 jaar mogen ervaren dat artiesten en hun voorstellingen in een paar weken tijd echt naar een volgend niveau groeiden.

TapasTheater ondersteunt jaarlijks circa 70 theatermakers in hun culturele ondernemerschap. 

MEET THE TEAM

Tessa_vierkant

TESSA HARMSEN Directeur & Programmeur

tapastheater-brandshoot-20220204_015 2

BABBE VAN KRAAIJ Groepen & Events

Willemijn

WILLEMIJN BOLLEN Marketing & PR

Timo_vierkant

TIMO ARLING Theatervormgever

102

RADBOUD VAN ZUILEN Floor- & Officemanager

Vierkant

ESTHER LINDENBERGH Floor- & Officemanager

Dit kernteam wordt ondersteund door deze geweldige collega's op kantoor en in het barteam.

bottom of page