AMSTERDAMS KLEINKUNST FESTIVAL | HALVE FINALISTEN

CABARET  | NIEUW TALENT

9 t/m 16 juni 

knop-bel.png

ZAAL 3

klok.png

woe t/m za      zondag
19:30 - 19:50       17:30 - 17:50
20:30 - 20:50       18:30 - 18:50
21:30 - 21:50       19:30 - 19:50

Na verschillende spannende voorrondes heeft de vakjury van het Amsterdams Kleinkunst Festival de volgende vijf halve finalisten geselecteerd: 

- Farida met 'De Assistent' | 9 juni 

Een wetenschapster die de gevoeligheid van brandwerende broeken bestudeert. Konijnen, hoefdieren, regenjassen, gootsteenontstopper, slappe handjes, dansjes, nietigheid, taal, lust en verbeelding. En Dolly Parton. Farida Laan laat dit allemaal de revue passeren.

Boban met 'Branie' | 10 juni
Na drie universitaire diploma’s en prachtige carrièrekansen in ’t verschiet besloot Boban Benjamin Braspenning zich met bergen aan studieschuld te wagen aan cabaret in corona-tijd en hoopt hij met zijn zang, rap, gitaar, piano en spoken de theaterzalen te kunnen vullen.

- Ramon met 'Roestplaats' | 11 juni
Ramon Chatrer (winnaar Groninger Studenten Cabaret Festival) zingt en speelt vanuit het diepst van zijn wezen over dat wat we onderdrukken. Hij weet grote, herkenbare gevoelens en sentimenten te vertalen in mooie, weemoedige liedjes. 


- n00b speelt n00b | 13 juni
Door middel van snelle schakels, hiphop, techno en gevoelige chanson vanuit ladyperspectief brengt n00b een ode aan de eenlingen op deze wereld die zich waarschijnlijk herkennen in de 2021-struggles van Laura Bakker en Isabelle Kafando.

- Sanjeevani met 'Ik had wel dood kunnen zijn ' | 16 juni
Energieke voorstelling waarin we er achter komen of en hoe het Sanjeevani Hendriks gelukt is om - als alleenstaand kind dat zichzelf moest opvoeden in een wereld zonder rolmodellen - volwassen te worden.

Deze (nieuwe) cabaret- en kleinkunsttalenten gaan op een landelijke try-out tournee en doen daarbij ook TapasTheater aan. Onder andere Claudia de Breij, Van der Laan en Woe, Richard Groenendijk, Pieter Derks, Eva Crutzen, Rosa da Silva en Yentl en de Boer stonden eerder in de finale van de AKF Sonneveldprijs. Wie weet tref jij in TapasTheater de winnaar van 2021!