top of page

JAN Groenteman |
Mag het wat zachter

MUZIEK | INSTRUMENTAAL 

- verwacht - 

Jan.jpg
knop-bel.png

ZAAL 2

klok.png

woe t/m za      zondag
19:15 - 19:35       17:15 - 17:35
20:15 - 20:35       18:15 - 18:35
21:15 - 21:35       19:15 - 19:35

Jan Groenteman is een veelgevraagd pianist en liedschrijver en met zijn 40ste verjaardag in zicht besloot hij dat het tijd was voor een eigen album. Hij slingert die muziek de wereld in precies zoals het ooit begon: in zijn eentje achter de piano. Wij zijn vereerd dat hij TapasTheater koos als locatie voor dit theatrale pianoconcert. 

In een wereld die bol staat van tegenstellingen en waar de hardste schreeuwers vaak de meeste aandacht krijgen, neemt Jan je mee naar een plek waar je mag zwijgen. Waar je geen mening hoeft te hebben en waar je niet hoeft te racen naar je volgende afspraak. Leun achterover. Relax en laat je meevoeren door Jan's wonderschone muziek.
 

Het album bevat een mix van pop, jazz en klassieke muziek. Van minimalistisch naar romantisch en van uitbundig naar introvert. De voorstelling bevat tekstbijdragen van Alex Klaasen, Aaf Brandt Corstius, Ilse Warringa, Elfie Tromp, Eva Gouda en Froukje van der Ploeg. 

 

Jan schreef liedjes voor o.a. Alex Klaasen, Henry van Loon, Paul de Leeuw, Glennis Grace en Do. Maar ook voor musicals (M-Lab, Pieter Kramer), televisieprogramma’s (Het Klokhuis, De regels van Floor) en jeugdtheater (Het Concertgebouw, Theater Sonnevanck).

bottom of page