top of page

AlFRED VAN DEN HEUVEL &
GERDA VAN ROSHUM |
ZAND EROVER

TONEEL

10 t/m 21 mei

ZandErover.png
knop-bel.png
klok.png

ZAAL 1

woe t/m za      zondag
19:00 - 19:20       18:00 - 18:20
20:00 - 20:20       19:00 - 19:20
21:00 - 21:20       20:00 - 20:20

'Zand Erover' is een een luchtig, frivool en meeslepend verhaal over twee mensen die elkaar ontmoeten in een uitvaartcentrum. De één werkt daar als afscheidsregisseur; de ander komt een kist bestellen voor een geliefde.

Het is een lichtzwarte komedie, eentje met een rouwrandje maar zeker óók met een glimlach. Natuurlijk gaat het stuk over de dood maar vooral over liefde en toenadering. Daarbij: de dood is zo duister nog niet als het erop aankomt.

Dick van den Heuvel schreef dit stuk na een wandeling over een begraafplaats waarbij hij grafteksten zag als “Halleluja, dat ging snel,” “Pas maar op, ik kom terug” en “Er is nog plek naast mij.” Alfred van den Heuvel en Gerda van Roshum spelen de man en de vrouw.

 

Hij werkt bij een uitvaartcentrum maar was ooit acteur. Zij moet voor iemand een kist kopen; eentje die niet snel zal vergaan. Zo raken ze in gesprek en al gauw merken ze dat ze beiden een geheim met zich meedragen. Kennen ze elkaar? Of zijn ze vreemden? In ieder geval hebben ze 'n gesprek dat ze nooit eerder hebben gehad, met niemand.

bottom of page