top of page

SIPAN Sezgin Tekin |
SAE MORU - King of snake

STORYTELLING | ENGELSTALIG

1 t/m 3 juli

knop-bel.png

ZAAL 3

ARF_2022_TAPPASTHEATER_IG_POST_SIPANSEZGINTEKIN.jpg
klok.png

woe t/m za      zondag
19:30 - 19:50       18:30 - 18:50
20:30 - 20:50       19:30 - 19:50
21:30 - 21:50       20:30 - 20:50

Amsterdam Roots Festival neemt van 1 t/m 3 juli de programmering van TapasTheater over en geeft drie theatermakers, elk in hun eigen zaaltje, een podium.

Mijn moedertaal mag niet gesproken worden


Theatermaker Sipan Sezgin Tekin groeide op in een Koerdische familie die haar cultuur moest verbergen, net als vele andere Koerden in Turkije. En ondanks hij het Koerdisch nooit helemaal machtig werd, voelt hij zich sterk verbonden met de taal van zijn familie.

In deze voorstelling neemt hij ons mee in zijn persoonlijke zoektocht naar de relatie tussen mens en taal. Wat gebeur
t er wanneer je een taal niet spreekt of begrijpt, maar wél kan zien en voelen? Deze voorstelling gaat over de vrijheid om een moedertaal te mogen spreken en de vrijheid om te bestaan.

Deze voorstelling is onderdeel van het Amsterdam Roots Festival 2022
 

Amsterdam Roots Festival viert dit jaar haar 40-jarige jubileum en organiseert culturele activiteiten over roots en identiteit. Van 1 t/m 3 juli nemen zij de programmering van TapasTheater over en hebben drie artiesten geselecteerd - waaronder Sipan. Alle drie vertellen ze via muziek, gesprekken, dans, theater en spoken word hun persoonlijke verhaal. En dan blijkt dat dat verhaal in de kern raakt aan universele, menselijke waarden en daardoor heel herkenbaar is. 

Lees ook meer over de Amsterdam Roots-voorstellingen van Marleen of Saron.

bottom of page